Harley-Davidson Road King

Restaureren van een Harley-Davidson

De klant wilde graag dat ik zijn Harley-Davidson Road King even onderhanden nam. Dus voor dat ik er aan begon eerst even besproken wat hij wilde en dat was een mooi lijstje (wassen poetsen, motorblok opnieuw spuiten, andere banden monteren en de voorvork polijsten). De klant had zelf al het spuitwerk gedemonteerd om deze opnieuw te laten spuiten. Op deze manier kon ik echt overal goed bij.

Dus daar ging ik aan de slag, natuurlijk eerst de motor goed wassen met vooral extra aandacht voor het motorblok omdat deze opnieuw gespoten moest worden. Na het wassen en droog maken van de motor is hij op de heftafel gegaan. Daar heb ik het motorblok geschuurd en nog eens ontvet om vervolgens de onderdelen af te plakken die niet gespoten dienen te worden. Vervolgens heb ik het motorblok gespoten met speciale hitte bestendige verf van Harley-Davidson

Toen de verf droog was en de afgeplakte onderdelen weer zichtbaar waren heb ik de koelribben schoon gemaakt.

Daarna ben ik de motor gaan poetsen en omdat de klant er andere banden onder wilde hebben kon ik de wielen ook gelijk goed schoonmaken, nu de wielen er uit waren kon ik gelijk goed bij de voorpoten om deze te polijsten.

Vervolgens alles weer netjes gemonteerd.

Het spuitwerk liet even op zich wachten en wilde de klant graag zelf weer monteren. Dus heb ik de motor afgeleverd bij de klant die vervolgens niet wist wat hij zag. Hij was zeer verrast en erg blij met het resutaat.

Het was een mooie klus om te doen met een super mooi eind resultaat.

© 2022 Motor Poetsbedrijf Alkmaar | Disclaimer